top of page
logo_RGB-01.png

Sürdürülebilirliğin Ötesinde:
Sözleşmeli Domates Operasyonları

Türk damak tadı, geçmişten gelen lezzet mirası ve yemek alışkanlıkları göz önüne alındığında, domatesin ve domates bazlı sosların sofralarımız için vazgeçilmez olduğu söylenebilir.

 

Türkiye’de sebze üretiminin yaklaşık %40’ını domatesin oluşturduğu düşünüldüğünde, domates ülkemiz için yalnızca bir üretim ve tüketim ürünü olmaktan öteye geçerek, ekonomik olarak ciddi bir değer kaynağına dönüşmektedir.

Ülkemiz Çiftçilerinin 
Güçlendirilmesi

Konfrut, Türkiye’nin dört farklı bölgesinde konvansiyonel ve organik domates üretimi yapmak üzere çiftçilerle uzun vadeli kontratlar ile iş birliği yapıyor.

 

Konfrut’un ülkemiz çiftçilerini destekleyen sözleşmeli domates projesi kapsamında İzmir’den Diyarbakır’a domates çiftçileri ile organik ve konvansiyonel domates ekimi gerçekleştiriliyor.

 

Arazinin hazır hale getirilmesinden ekime, ürünlerin yetiştirilmesinden hasat edilmesine ve gıdaya uygun şekilde taşınmasına ve depolanmasına kadar tüm süreçlerde Konfrut Uzman ekipleri, çiftçilerle arazide omuz omuza çalışıyor.

 

Ürünün yetiştirilme süreci boyunca çiftçilere finansal, dijital tarım cihazları ve modern tarım ekipmanları destekleri sunulurken optimum sulama, entegre zararlı yönetimi, zirai girdi kullanımı, biyolojik çeşitlilik ve mahsul verimliliği gibi konularda eğitimler veriliyor.

vertical-closeup-shot-fresh-raw-tomato-with-its-green-leaf1.jpg

Konfrut, diğer sözleşmeli tarım projelerinde olduğu gibi, sözleşmeli domates sürecinde de uydudan tarla sağlığı takibi, tarımsal sulama sensörü, iklim & toprak nem ve sıcaklığı istasyonları, dijital toprak analizi ve dijital böcek tuzakları gibi modern tarım uygulamalarıyla çiftçilerini destekliyor, suyun korunması ve aşırı gübre/ilaç kullanımının önlenmesi için çalışıyor.

Yüksek verimi her zaman odak noktasına koyan Konfrut, nihai ürün kalitesi için çiftçilerine kaliteli ve verimli fide, gübre ve zirai ilaç tedarik ediyor.

Hasat edilen ürünlerin renk değerleri ve fiziksel özellikleri büyük önem taşıyor. Arazilerden alınan ürün numunelerinin pestisit ve kalıntı analizlerini kendi laboratuvarlarında gerçekleştiren Konfrut, bağımsız laboratuvarlarda yapılan testlerle de sonuçlarını doğruluyor.

Konfrut’un organik domatesleri, bağımsız sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen “Organic Master Certificate” ile her yıl belgeleniyor.

Halk arasında sanayi tipi domates olarak bilinen ve endüstriyel üretimde hammadde olarak kullanılmak üzere üretilen organik veya konvansiyonel domatesler, zirai hammadde işleyen gıda fabrikaları tarafından işleniyor salça, püre ve çeşitli sos formlarında nihai tüketici ile buluşuyor.

red-tomatoes-branch-greenhouse-farm-growing-vegetables-eco-plantation_1.jpg

Temiz Topraklar

Yerel çiftçilere fırsat sağlamak için bölge çeşitlendirmeleri genişletildi.

 

Bu kapsamda 4 farklı lokasyonda daha sağlıklı ve verimli domates üretimi için doğru toprak yapısı seçildi.

bottom of page