top of page
logo_RGB-01.png

Doğadan Gelen Renk Kaynağı: Siyah Havuç

Koyu renkli sebzeler genellikle daha fazla antioksidan içerir. Siyah veya mor havuç da bir antioksidan olan antosiyanin açısından son derece zengindir.

Siyah havuç, bilinen vitamin ve mineral deposu olma özelliklerinin yanında olağanüstü bir doğal renk kaynağıdır.

Endüstriyel gıda üretimi için önemli bir ürün olan siyah havucun önemi besleyiciliğinin yanı sora renk değerlerinden de kaynaklanır. Siyah havucun bu özelliğinde, ürünün tohum yapısı belirleyicidir.

Doğadan gelen bu mucizevi kaynağın üretimi ve yaygınlaştırılması için Konfrut, siyah havuç çiftçileri ile sözleşmeli tarım projeleri yapmaya ve onları desteklemeye devam ediyor.

Konya (Ereğli) ve Konya (Karapınar) bölgeleri, yılın ilk ekim bölgeleridir. Düşük renk olarak adlandırılan ürünler bu bölgelerde yetiştirilir.

Hatay (Kırıkhan) bölgesi ise, yüksek renkli olarak adlandırılan havuçların ekimine ev sahipliği yapar.

Siyah Havuç Sözleşmeli Tarım Projesi kapsamında, sözleşmeler ürünün sezonluk olması sebebiyle her sene yenilenir.

Konfrut Çiftçileri, Konfrut'un Uzman Saha Ekiplerinin destekleriyle üretimlerini sürdürür.

FLR00479.jpg
FLR00488.jpg

Yüksek renk skalasında olan siyah havuç tohumlarının doğrudan piyasadan tedarik edilememesi nedeniyle, Konfrut siyah havuç tohumlarını kendisi tedarik eder. Bu üretimden elde edilen tohumlar, siyah havuç üretiminde kullanılmak üzere çiftçilere sunulur.

 

Siyah havuç, tohumdan üretilen bir bitki olduğundan, filiz verene kadar takip ve dikkat gerektirir. Bol su isteyen bu ürünün pestisit analizler laboratuvarlarda yapılır ve belgelenir.

Hasat edilen ürünler, endüstriyel üretim yapan fabrikalarda işlenerek doğal renk maddesi olmaları için sevk edilir.

bottom of page